Steenfabriek Klinkers

Klinkers is een Limburgs familiebedrijf dat unieke bakstenen produceert. Met klei uit de omgeving maken wij stenen in alle kleuren, vormen en maten. Daarbij bouwen we op meer dan 85 jaar kennis en ervaring, doorgegeven van generatie op generatie.

Steenfabriek Klinkers, Bakstenen van hoge kwaliteit

Bakstenen van hoge kwaliteit

Al onze stenen worden gebakken in onze traditionele vlamoven. Het stookproces duurt in totaal 2 weken lang. Dit is relatief lang ten opzichte van andere ovens. Het resultaat? Na deze lange baktijd zijn onze bakstenen minder gevoelig voor uitbloeiingen en behouden ze hun kleur uitstekend.

Bakstenen op maat

Steenfabriek Klinkers produceert al haar stenen op basis van rode en gele lössklei. Hiermee maken we stenen met een uniek eigen karakter. Daarnaast maken we slim gebruik van de temperatuurverschillen in onze vlamoven om precies de kleur te krijgen die jij wilt. Ons assortiment is eindeloos!

Ambacht en oog voor detail

Bij Klinkers hechten we grote waarde aan onze historie. We moderniseren, maar houden vast aan ons ambacht. Klinkers leidt nog steeds steenvormers op, die een baksteen volledig met de hand kunnen maken. Ook de stenen uit onze productielijn worden met de hand gecontroleerd en geselecteerd.

Crafting quality bricks since 1938

Wat kunnen we voor je doen?

Klinkers levert bakstenen vol karakter aan onze handelaren en partners. We verkopen stenen uit ons vaste assortiment of maken samen met jou een baksteen op maat. Lees hieronder meer over wat wij doen voor onze klanten:

Klinkers voor handelaren

Een uitgebreid assortiment, bakstenen op maat en snel schakelen.

Klinkers voor architecten

De perfecte steen voor jouw ontwerp? Die maak je samen met Klinkers.